Monthly Archives: szeptember 2020

Tájékoztatás Covid-19

Tisztelt Szülők!

Értesítem Önöket, hogy sajnos iskolánkban is megjelent az új koronavírus.

Egy igazoltan Covid-19 fertőzött tanulónk van. Ő az elmúlt 5 napban, szeptember 8-tól  már nem járt iskolába.

Ez egy osztályt és az ott tanító pedagógusokat érinti, ezért a többi osztályban a tanítás rendes menetben tovább folytatódik.

A szükséges intézkedéseket az ÁNTSZ-szel egyeztetve megtettük.

A tanulók és a dolgozók fertőtlenítés és testhőmérséklet mérés után léphetnek intézményünkbe. A maszk használata a közösségi terekben kötelező. Szülők az iskola épületébe az igazgatóval történt előzetes egyeztetés alapján léphetnek be. Az épület fertőtlenítése folyamatos.

Kérjük, hogy a gyermekek iskolába járásáról gondoskodjanak! A tanuló minden hiányzását orvosi igazolással köteles igazolni.

Legfőbb célunk, hogy a gyermekek és felnőttek egészségét megőrizzük, ehhez kérjük segítő, türelmes és megértő hozzáállásukat.

Mindenkinek jó egészséget kívánok!

 

Horváth Zoltán     intézményvezető

Tájékoztatás

Tisztelt Szülők!

 

A járványhelyzet alakulása miatt a következő változtatásokat vezetjük be intézményeinkben.

 

A nevelési-oktatási intézményeket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja. Az oktatásban és nevelésben, illetve az intézmények működtetésében csak egészséges és tünetmentes dolgozó vegyen részt. Kérjük, az intézmények tájékoztassák a szülőket arról, hogy amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, a NNK aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van. Az a gyermek, tanuló vagy pedagógus, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, a háziorvos, a kezelőorvos igazolásával vagy kórházi zárójelentéssel mehet újra az intézménybe. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.

 

A köznevelési intézmény az első félévben esedékes, nagy létszámú tanuló vagy pedagógus egyidejű jelenlétével járó rendezvényt elhalasztjuk, vagy megszervezése során tekintettel leszünk az alábbiakra:

– az Operatív Törzs által meghatározott létszámkorlát szigorú betartása,

– az alapvető egészségvédelmi intézkedések, szabályok betartása (távolságtartás, maszkviselés, kézfertőtlenítés, szellőztetés),

– zárttéri helyett szabadtéri rendezvény szervezése,

– a rendezvény kisebb létszámú rendezvényekre bontása és a résztvevők körének korlátozása

 

 

Szülő, kísérő nem léphet be az iskolába, csak az intézményvezető előzetes engedélyével, előzetes telefonos  egyeztetés alapján, illetve kifejezetten szülők részére szervezett programon való részvétel céljából.

 

Az őszi úszásoktatást elhalasztjuk.

 

 

A délutáni (nem tanórai) iskolai sportfoglalkozásokat és sportköröket, valamint az iskolai kórus/énekkar próbáit átmenetileg felfüggesztjük.

 

Az éttermi étkeztetés során megszerveztük a szakaszos, időben elkülönített, osztályonkénti ebédeltetést.

 

Első osztályosaink

Örömmel köszöntjük az első osztályos tanulóinkat Pálházán!

DSCF2268 DSCF2269

Évnyitó

Iskolai tanévnyitó szűk körben az elsősökkel, tanítóikkal, az óvónénikkel.

 

Évnyito 2020_09_01_01 Évnyito 2020_09_01_02 Évnyito 2020_09_01_03 Évnyito 2020_09_01_04 Évnyito 2020_09_01_05 Évnyito 2020_09_01_06